frutas 15/03/2019
Informe Afrucat Informe Afrucat
mb 28/03/2018

SERHS Fruits disposa d'una nova estructura de les seves plataformes de servei

Es dobla l’espai operatiu disponible a Mercabarna i es relocalitza la plataforma de Blanes al magatzem propi de SERHS Distribució a Tordera. SERHS Fruits va traslladar durant el mes de desembre la seva activitat del magatzem de distribució de fruita i verdura de Blanes a les noves instal·lacions que s’ha adequat especialment de Tordera en les que SERHS Distribució realitza part de l’emmagatzematge de fred. Es va reformar un espai més operatiu amb nous equipaments de refrigeració per a un millor condicionament dels productes. També a Tordera es disposa de botiga per a professionals i la plataforma de distribució. La finalitat de SERHS Fruits és oferir una millor gestió del servei, més personalitzada i pròxima. Per la seva part, el magatzem que SERHS Fruits disposa a Mercabarna -des de fa prop de 3 anys com a central de recepció de producte comprat per les diferents plataformes de Ripoll, Tarragona, Tordera i també Barcelona-, es va fer acord al desembre per doblar l’espai disponible fins al moment millorant així la logística i servei als clients, sobretot de l’Àrea metropolitana de Barcelona degut al seu continuat creixement.

Mercabarna celebra su 50 aniversario 05/12/2017

Mercabarna fa 50 anys

El 2017 és un any molt especial per a Mercabarna ja que es commemora el 50 aniversari de la seva fundació. En aquest mig segle de vida, Mercabarna ha recorregut un camí de compromís, esforç i il·lusió amb un objectiu molt clar: treballar dia i nit per abastir d’aliments frescos els ciutadans.

Celebracions 50 anys de Mercabarna Celebracions 50 anys de Mercabarna
gencat set 15/09/2016

La collita de poma apunta un increment de l'11% i la pera, un descens del 8% respecte al 2015

Catalunya continua essent una zona productiva líder a nivell estatal capaç de competir encara amb zones productives molt especialitzades. Les previsions de collita de fruita de llavor per al 2016 apunten un increment de l’11% en poma i un descens del 8% en pera, segons les dades elaborades per AFRUCAT en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), que han presentat avui la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, i el director general de l’associació empresarial de la fruita de Catalunya Afrucat, Manel Simon. En volum, la producció de poma a tot Catalunya es preveu que se situarà en 308.720, 30.950 més que el 2015. D’aquestes, 221.930 està previst que es recullin a Lleida i 83.600 tones a Girona, xifres que suposen un increment d’un 13% i un 6%, respectivament, en relació amb la collita de l'any passat. Pel que fa Barcelona i Tarragona, la producció de poma també està previst que s’incrementi, a la primera creixerà un 3%, amb 1.660 tones i la segona, un 6% amb 1.530 tones. En pera, s’espera una collita de 136.160 tones, 11.568 menys que el 2015, 129.270 tones a Lleida i 5.040 a Girona. Ambdues demarcacions reduiran en un 8% el total de tones de pera recollides en comparació amb l’any passat. A Tarragona, la previsió és que es recullin 1.250 tones de pera, un 0,4% menys que l’any passat i a Barcelona, amb una producció de 600 tones, és la única demarcació on les previsions de recollida de pera augmenten. A nivell varietal, en poma destaquen els increments en el grup de les Fuji (un 26% més), les Gala i estiu (un 16% més) i les Granny Smith i les Golden (amb un 12 i un 10% més cadascuna). Per la seva part, en pera el descens més acusat es dóna en el grup de les William i Barlet i en el de les Conference (un 11% i un 10% menys, respectivament). La directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, ha destacat el significatiu descens en la producció de pera i ha valorat molt positivament l'increment en les previsions de poma, ja que "recuperem el potencial productiu després del descens de producció registrat la campanya passada". Pel que fa al descens en la previsió de collita de la pera, el director d'Afrucat ha apuntat com a causes la combinació de diferents factors, com ara l'afectació de les plagues, l'evolució d'alguns ajuts i altres qüestions més conjunturals. Segons Manel Simon, la producció de per a Lleida s'ha reduït al voltant d'un 50% en els darrers 20 anys.

Digitalització 01/05/2016

El comerç digital de productes alimentaris (Mercabarna)

La sessió, que serà el proper 27 d'abril en el marc de la fira Alimentaria, aprofundirà sobre el paper d'Internet en la comercialització d'aliments, així com les oportunitats de negoci que es generen per a les empreses de la Unitat Alimentària. Sota el títol "L'impacte de l'ecommerce en el sector alimentari", es presentarà la quarta jornada de l'Observatori de Tendències de Mercabarna, la primera que se celebrarà aquest 2016. Durant la sessió, que tindrà lloc el 27 d'abril, es presentarà un estudi sobre el comerç digital. És la segona vegada que aquest tema protagonitza una jornada de l'Observatori de Tendències. Tanmateix, en aquesta ocasió l'estudi analitzarà també la venda online de productes alimentaris processats, a més dels aliments frescos. Aquesta línia de recerca demostra la creixent vinculació de les noves tecnologies al sector de l'alimentació, tant pel que fa a les oportunitats de negoci de les empreses de Mercabarna, com pels canvis d'hàbits dels consumidors. Temes d'interès per a les companyies del polígon Mercabarna va crear fa un any l'Observatori de Tendències amb l'objectiu d'estudiar l'evolució del comerç i del consum dels productes frescos, així com l'aparició de nous models de negoci dins del sector. La seva missió és la de captar les tendències emergents i futures per analitzar-ne les seves implicacions i donar-les a conèixer entre les empreses de la Unitat Alimentària. Durant 2015 es van presentar tres estudis centrats en l'ecommerce de productes frescos a la baula majorista, els productes ecològics i els comerços detallistes regentats per estrangers.

e-commerce en el sector alimentari e-commerce en el sector alimentari
Girona Fruits amb les escoles 01/02/2016

EL BARCELONA I L'ESPANYOL UNEIXEN FORCES EN LA CAMPANYA “FRUITA A LES ESCOLES”

El derbi del Camp Nou del gener 2016 va servir per donar el tret de sortida a la campanya : ‘A l’escola, la fruita no té rival’, impulsada per la Generalitat amb la col·laboració dels dos clubs. El pla està finançat per la Unió Europea i el Departament d’Agricultura i compta amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut. Afrucat és l’entitat adjudicatària i Serhs Fruits de nou desenvolupa la gestió i logística del servei a totes les escoles de Catalunya. Durant el curs 2015/2016, participen en el pla 1.200 escoles i 292.000 alumnes. Es preveu que es reparteixin més de 800 tones de fruita (pastanaga, raïm, cirerol, nectarina, poma, pera, clementina, taronja, maduixot, nespra, plàtan i albercoc). Prima el producte de proximitat, km0 i de qualitat.

Campanya Generalitat curs 2015-2016 Campanya Generalitat curs 2015-2016
SERHS 40 ANYS 29/07/2015

SERHS inicia la celebració del 40è Aniversari

El passat 16 de juliol en el marc incomparable del Castell Jalpí va tenir lloc l’inici de la celebració del 40è aniversari de SERHS en el tradicional acte anual de la Nit de la SERHS. El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, l’honorable Sr. Felip Puig va ser l’encarregat de presidir aquesta trobada. S’hi van aplegar prop de 350 convidats entre accionistes, col·laboradors, personalitats i amics de la corporació. En aquesta emotiva vetllada, es van entregar els Premis SERHS i l’empresa Caixabank va ser distingida amb el premi especial a la “Trajectòria i Compromís amb SERHS”, guardó recollit pel Sr. Juan Alcaraz, director general Caixabank. L’acte va comptar, també, amb la presència de destacades autoritats i personalitats de l’àmbit econòmic i institucional així com alts directius d’empreses punteres del nostre país.

Magatzem mercabarna 17/06/2015

SERHS FRUITS, nou magatzem a Mercabarna

Amb l’objectiu d’apropar-se més als clients per poder oferir un millor servei i més productes, Serhs Fruits, adscrita a la Divisió de Serhs Distribució, s’ha implantat a Mercabarna en un nou espai logístic. Es tracta de l’antic magatzem, de grans dimensions, d’una coneguda marca de supermercats de Barcelona, que ara en disposa l’empresa Torribas, líder en el sector patates. Serhs Fruits disposa d’un espai de 500 m2 refrigerat en el que desenvolupa l’activitat que ja feia fins al moment de gestió de les compres de tots els magatzems (Blanes, Ripoll i Tarragona), afegint ara un de nou, el 4art magatzem de Barcelona i alhora també des d’aquí es duu a terme el servei de Picking als més de 200 clients de l’Àrea metropolitana. Això en permet una clara millora en l’eficiència logística del servei. Aquest nou espai situat en el mercat que més creix de Catalunya a nivell turístic i de restauració ha de permetre avançar a nivell comercial la posició de la Serhs Fruits aprofitant les sinèrgies amb la Divisió, sobretot amb Portpares. Adreça: Mercabarna. Longitudinal 9, núm. 142. sfruits.barcelona@serhs.com www.serhsfruits.com

Plàtans 05/05/2015

Fort creixement del valor de la importació espanyola de fruita en els primers mesos de 2015

La importació espanyola de fruita al gener i febrer de 2015 ha crescut un 13% en valor, en relació amb els mateixos mesos de 2014, totalitzant 175.400.000 d'euros, mentre que el volum pràcticament ha estat el mateix, amb un 0, 8% més, totalitzant 173.953 tones, segons dades del Departament de Duanes i Impostos Especials, dependent del Ministeri d'Economia i Competitivitat. Plàtan i kiwi han estat les principals fruites importades en aquest període. La importació de plàtan va créixer un 20%, totalitzant 23,4 milions d'euros i la de kiwi va augmentar un 6%, totalitzant 22,3 milions d'euros. Altres de les fruites més importades per Espanya en el període analitzat han estat la pinya, amb 12,7 milions d'euros (-6,6%), el mànec i la guaiaba, amb 10,9 milions d'uros (+ 39%) i el meló, amb 10,2 milions d'euros (-9%). Encara que amb volums menors, destaca també la importació d'alvocat, que va créixer un 42%, totalitzant 5,3 milions d'euros, formant part d'una àmplia gamma de productes, observant una creixent diversificació, que reflecteix el mateix procés en el comportament del consumidor espanyol.

calçot 26/02/2015

El Calçot de Valls

El calçot és una ceba tendra tendra, blanca i dolça que, rostida a la brasa i acompanyada de salsa romesco, és la base de la calçotada. Fins entrat març es pot degustar en nombrosos restaurants un menú especial a base de calçots, botifarres, carns a la brasa, vi i postres. Atrau cada any a milers d'aficionats i s'ha convertit en la base econòmica de tota una regió. La seva temporada és de febrer a març. No obstant això, les altes temperatures i les perspectives de negoci han avançat la temporada, que s'obre de forma oficial amb la calçotada de Valls, que es celebra l'últim diumenge de gener. El boom del calçot està allargant la temporada, fins i tot després de Setmana Santa. SERHS FRUITS comercializa más de 1.000.000 de unidades de calçot por temporada.

Calçot de Valls Calçot de Valls
logo mercabarna 19/12/2014

Mercabarna, molt més que un mercat

Mercabarna (Mercados de Abastecimientos de Barcelona SA) és la societat gestora de la Unitat Alimentària que concentra els Mercats Majoristes de la ciutat de Barcelona, així com nombroses firmes d’elaboració, comerç, distribució, importació i exportació de productes frescos i congelats. Ubicació: Zona Franca de Barcelona Superfície: 90 hectàrees Número d’empreses que hi ha recinte: Més de 700 Persones que hi treballen cada dia: 23.000 Mercabarna disposa també d’una parcel•la de 4’5 hectàrees al costat de l’Aeroport de Barcelona, on s'ha construït Mercabarna-flor, un nou centre de negocis majorista especialitzat en flors, plantes i complements. Àmbit d’influència: 10 milions de consumidors Els productes de Mercabarna arriben a tot Espanya i a nombrosos països del món, però el seu àmbit d’influència més immediat abasta tot Catalunya, el nord de la Comunitat Valenciana, la franja d’Aragó, les Illes Balears, Andorra, el sud de França i el nord d’Itàlia.En total Mercabarna proveeix de productes frescos uns 10 milions de consumidors. Serhs Fruits hi té presencia en un magatzem estratègicament ubicat en el que es duen a terme tasques de compres, gestió comercial i distribució.

www.mercabarna.es www.mercabarna.es
festa familia set 2014 20/10/2014

Rècord de participació a la X edició de la Festa Familia SERHS

El Zoo de Barcelona va tornar a ser l’escenari de la festa més esperada pels treballadors/es de la corporació. En aquesta ocasió, i coincidint amb la 10a edició, l’assistència va ser rècord, amb 500 persones entre treballadors/es i familiars, en el marc de la celebració del Dia de la Família. A primera hora va tenir lloc l’atorgament dels ajuts corresponents al “Programa Famílies 2014”, adreçat a treballadors i treballadores de SERHS acompanyat d’un obsequi pels més petits. Durant l’acte es va dur a terme un sorteig per a 3 abonaments anuals al Zoo per a 3 famílies, i també es va acompanyar d’un concurs de fotografia on es premiava les 3 fotos més bestials, originals i divertides. Participant a través de les xarxes socials Twiter i Facebook, els concursants seran premiats amb abonaments anuals familiars per al Zoo i entrades al Tibidabo. Acte seguit, les famílies van poder gaudir d’un dia amb família al Zoo amb activitats dirigides pels més petits i visites guiades per diferents itineraris del parc, amb espectacle de dofins inclòs. Cal recordar que SERHS Food gestiona els punts de restauració del Zoo des del passat mes de novembre del 2012. El Sr. Ramon Bagó, President de SERHS va presidir l’acte de lliurament de les diferents prestacions, xifrades en aquesta edició en 50.000€, dotacions que engloben tres tipus d’ajuts: llars d’infants, material escolar i beques universitàries, a part del regal que s’entrega en cada cas, als treballadors en el moment que han estat pares, sota la campanya Benvingut Nadó. Programa Famílies 2014 S’han acceptat 3​68 sol·licituds, de les quals n’han estat concedides 24​5. En total, s’han lliurat 17 beques de les quals 1​3 han estat universitàries i 4 de cicles formatius superiors, 49 ajuts de llars d’infants, 17​9 ajudes per a material escolar, i ​44 regals de Benvingut Nadó, entre els treballadors de les divisions de negoci de SERHS. Concretament, més de 2​00 famílies han rebut alguna col·laboració dins aquest Programa Famílies 201​4. Cal destacar que algunes famílies s’han acollit a dos ajuts seguint les bases de cada programa que tenen en compte els aspectes econòmics de cada unitat familiar, primant les rendes més baixes, així com els resultats acadèmics atenent a cada cas o les diferents situacions familiars. D’aquesta forma l’àmbit de col·laboració per a les famílies de SERHS s’estén des del naixement, fins a la finalització dels estudis universitaris reglats.

logo ecologic europeu 25/09/2014

La producció ecològica de la Unió Europea creix un 50% durant l'última dècada

L'àrea dedicada a la producció ecològica a la Unió Europea ha anat augmentant al voltant de 500.000 hectàrees per any. El nombre d'explotacions ecològiques i la superfície dedicada a la producció d'aquest tipus d'agricultura ha crescut a la Unió Europea (UE) almenys un 50% en l'última dècada, segons un informe publicat avui per la Comissió Europea (CE). L'àrea dedicada a la producció ecològica ha anat augmentant al voltant de 500.000 hectàrees per any, assenyala el document, que apunta que com a resultat d'això, hi ha més de 186.000 granges ecològiques a tot Europa i una superfície ecològica de 9,6 milions d'hectàrees. Els patrons de producció ecològica varien entre els Estats membres, assenyala la Comissió Europea, que necessita que entre els Vint les pastures permanents representen la major part de la superfície de cultiu, al voltant del 45%, seguit dels cereals (15%), i dels cultius permanents (13%). La producció de bestiar ecològic es troba més limitada, ja que constitueix tan sols l'1% del total de la producció ramadera a la UE, assenyala el document. L'informe analitza també el perfil dels productors, que cada vegada tendeixen a ser més joves. El 2010, els productors menors de 55 anys representaven el 61,3% del total al sector ecològic. La CE ha proposat noves normes dirigides a aquells sectors de considerable i més ràpid creixement que busquen adaptar-se millor al context actual i que estan sent analitzades pel Parlament Europeu i el Consell. Amb elles, la CE pretén millorar el sistema actual, perquè el sector pugui créixer de manera sostenible i respondre als reptes del futur, mantenint les seves relacions a llarg termini amb els consumidors. EFEAGRO. BRUSELAS.

Certificat ISO 9001 04/09/2014

SERHS Distribució, primera gran distribuïdora del canal HORECA a Catalunya en obtenir la ISO 9001:2008

Bureau Veritas ha certificat el sistema de gestió de totes les 10 empreses que formen part de la SERHS Distribució en base a aquesta norma internacional de qualitat de gran reconeixement. L’abast de la certificació ha estat la comercialització i distribució de productes i serveis al canal HORECA (hotels, restauració, bars-cafeteries). Es tracta d’una acreditació que aporta un alt prestigi pel fet de ser un reconeixement a la forma de gestionar l’activitat de negoci, focalitzada en el client i amb el compromís de cercar la millora continua. Alhora, és un clar element de diferenciació de la competència en el sector, en aquest cas dins l’àmbit de la distribució en el canal HORECA, convertint-se en la primera gran distribuïdora de Catalunya que obté aquesta distinció de qualitat en productes en tres temperatures. Aquest fet facilita la decisió de compra d’alguns grans clients sobretot en licitacions públiques i gran comptes organitzades, al posar de manifest aquest alt nivell de qualitat exigit per estar certificat. Les empreses incloses en el certificat i que estan implantades en tot el territori de Catalunya, País Valencià i Múrcia són: Cediserhs S.L. (central de compres), Tramuntanaser S.L. (Girona), Dibama S.A. (Alt Maresme), Cobrama S.L. (Osona-Ripollès), Coratama S.L. (Baix Maresme-Vallès), Port Pares S.L. (Barcelona-Vallès), Facilcar S.L. (Tarragona), Dimarser S.L. (Benicarló), Eudivasa S.L. (València), Ponentser S.L. (Múrcia-Cartagena) i Serhs Fruits Distribució Global S.L. (Blanes, Ripoll, Tarragona). Aquesta norma internacional especifica els requisits a complir per l’empresa. A través d’un sistema de gestió de qualitat es valida que la organització disposi de la capacitat per subministrar de forma regular productes que satisfan els requisits del client, així com els legals i reglamentaris. També treballa per augmentar la satisfacció del client a través de l’aplicació eficaç del sistema, que inclou tant l’ optimització dels processos clau com la gestió de les persones.

Girona Fruits 02/09/2014

Girona preveu aquesta temporada una bona collita de poma

Malgrat les pedregades, Girona preveu una bona collita de poma. Les previsions per a la temporada 2014, que es va iniciar fa uns dies amb la collita de la varietat Gala, es van donar a conèixer el 21 d'agost a Mas Badia. La campanya 2014 es preveu que la producció de poma a la província de Girona se situï prop de les 91.000 tones, un 30% més que en l'exercici 2013 Tenint en compte els efectes de la pedregada del passat 20 juliol, de molta menys afectació que la del mes de juliol de 2013, la producció podria situar-se en 6.000 o 7.000 tones per sota del previst. Responsables de l IGP destaquen que "el sector de la poma és un dels més importants dins del sector primari a la província de Girona", i que "dóna feina a, aproximadament, entre 2.500 i 3.000 persones". Els clients de les empreses comercialitzadores de Poma de Girona valoren molt l'oferta d'una poma que manté una qualitat i característiques similars durant tot l'any, així com també el servei logístic que ofereixen.

Girona fruits Girona fruits
logo afrucat 11/06/2014

Comença la campanya de préssec i nectarina a Lleida

La campanya de préssecs i nectarines es va iniciar a l’abril al Sud d’Espanya amb 7-10 dies d’avançament, fet que va provocar que les grans cadenes encara no contemplessin la fruita d’estiu en les seves programacions i va fer créixer els dubtes sobre preus i qualitats. Lleida s’emmirallava en aquest inici però les posteriors temperatures suaus i les pluges de finals de maig han influenciat en el fruit ralentitzant-ne l’evolució i ubicant-lo en la zona normal del calendari. Aquesta setmana comença la collita de préssec, nectarina i préssec pla a Lleida, a la zona del Baix Segrià, la més propera a l’Aragó. La zona de Tarragona i Extremadura ja estan entrant en plena producció i Andalusia i Múrcia està a dues setmanes d’acabar mentre que València ja ha acabat. Aquest inici es dona en un clima de bones expectatives amb calibres correctes i molta qualitat i dolçor, amb uns sucres que superen els de la passada collita.

afrucat.com afrucat.com
logo prima 06/06/2014

PRIMA, líders que innoven

Cultiva la innovació La seva política de R+D+i està al servei permanent dels clients i consumidors. La seva política de Recerca, desenvolupament i innovació està al servei permanent dels clients. L'empresa Primaflor disposa de varies hectàrees de plantacions pròpies on es fa servir la tecnología més avançada que els porta a desenvolupar novetats importants. Fa més de 30 anys que es dediquen al cultiu, producció, comercialització i distribució de productes hortofrutícoles llestos per consumir. Destaca en l'especialització en vegetals de fulla (enciam iceberg, baby, romana) i també en amanides. Sempre respectant estrictament les normes més exigents i garantint la traçabilitat.

primaflor.com primaflor.com
logo afrucat 04/06/2014

Les exportacions espanyoles de fruita de pinyol creixen per sobre l’increment de producció

Catalunya per primer cop ja va superar ella sola l’any 2013 amb més de 300.000 tones les exportacions d’Itàlia, el major productor europeu de fruit de pinyol, i Espanya amb més de 750.000t liderava, destacada, aquest rànquing. Paral·lelament any rere any les produccions espanyoles continuen creixent. D’una anàlisi més detallada de les xifres es desprèn que no sols estem incrementant produccions per exportar sinó que part del que abans consumia el mercat nacional també s’exporta, inclús en anys de poca producció, les exportacions s’enduen una gran part dels préssecs i nectarines espanyoles. Fins ara les exportacions catalanes es centraven bàsicament en la vella Europa, Polònia i Rússia però actualment, gràcies a la forta reconversió varietal que ens permet millorar la conservació de la fruita, la producció catalana amplia mercats a Amèrica del Sud, Àsia i el Pròxim Orient. “Fent un senzill balanç de masses, el que produeix un país menys les mermes, més el que importa, menys el que exporta, dividit entre els seus habitants ens dóna el consum aparent d’aquella societat” afirma Manel Simon director general d’Afrucat, i amb aquest senzill càlcul Espanya se situa a la cua europea en el consum de préssecs i nectarines amb 1,92 quilos consumits per persona i any. Catalunya produeix el doble de préssecs i nectarines que França i al llarg de la campanya 2013 les exportacions catalanes de fruita de pinyol es van incrementar un 29% superant les italianes per primer cop en la història.

afrucat.com afrucat.com